"Ki" Ekinin Yazımı İle İlgili Test Soruları - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

"Ki" Ekinin Yazımı İle İlgili Test Soruları

    0

"Ki" Ekinin Yazımı İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Pencere camlarında sorun yok, kapının ki kırılmış .
B) Ondaki bakışların ürkütücülüğü kimsede yok .
C) Artık iyice anladımki herkes vefalı olamıyormuş .
D) Kapıdaki nottan kimin geldiğini anlamak imkansızdı .

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Onu uyardım ki aynı hatayı bir daha yapmasın .
B) Karanlıktaki seslerin kime ait olduğunu anlamak çok zordu .
C) Yarınki toplantı için tüm hazırlıklar tamamlandı .
D) Karşı kıyıda ki evler çok güzel gözüküyor .

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Konuyu öyle güzel özetlemiş ki anlamamak imkansız .
B) O kadar çok yorulmuş ki parmağını bile kaldıramıyordu .
C) Dışarıda ki sesler bizi korkutmaya başladı .
D) Gözümdeki ağrı günden güne artıyor .

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) O kadar çok üzüldümki kimseye anlatamadım derdimi .
B) Seninki bugün de işe geç kaldı .
C) Yanındaki adam tanıdık mıydı ?
D) Kitaptaki soruların hepsini yaptım .

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Kesin sen hatalısın ki bu kadar alttan aldın .
B) Listede ki transferlerin hepsi tamamlandı .
C) Sendeki kaşlar bende de olaydı .
D) Bu saatten sonra beni dinlemez ki .



6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Bunca işi sanki bir tek o yapıyor .
B) Kısa sürede evdeki işlerin çoğunu bitirdik .
C) Ben ona kızmamıştım halbu ki , beni yanlış anladı .
D) Her geçen gün yoldaki bozulma artıyor .

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Ben ki hiç kimseye bir gün olsun boyun eğmedim .
B) Baktımki her yer dağılmış .
C) Her önüne gelene de güvenilmiyor ki !
D) Bir yer ki insanın canına can katıyor .

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Bugün arabada ki çantaları indirelim artık .
B) Çok soru soruyorum ki kolay anlayayım .
C) Ortalık karışınca sustum ki daha fazla tartışma çıkmasın .
D) Hep gülüyorum ki beni güçsüz sanmasınlar .

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) İyi çiğnedikten sonra yut ki boğazında kalmasın .
B) Az konuş ki insanlar senden bıkmasın .
C) Dinlediklerim güzel değilki alkışlayayım .
D) İki dakika yerinde durmuyor ki üzerini giydireyim .

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Kalpteki acılar kolay geçmiyor .
B) Geçen seneki konuları unutmadım .
C) Dünyadaki her insan sevgiye layıktır .
D) Arkama baktımki herkes kaybolmuş .
Cevap Anahtarı : 1-C   2-D   3-C   4-A   5-B   6-C   7-B   8-A   9-C   10-D

Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.