Madde Bağımlılığı İle Mücadele Konulu Kompozisyon Yazınız .

Madde Bağımlılığı  İle Mücadele Konulu Kompozisyon Yazınız .

Madde bağımlığı ne yazık ki daha çok gençlerde görülmektedir .  Madde bağımlığı o kadar kötü bir şeydir ki  kişi  bazen kendini kaybedebilir , kendisine ve çevresine zarar verebilir .  Madde bağımlığının ilk olarak nedenlerine baktığımızda şunları söyleyebiliriz . Anne ve baba ilgisizliği , çocuktan mükemmel olma beklentisi ,  çocuğu  koşulsuz sevmeme , çocuğa işkence etme , ailede geçimsizlik , çocuğun evde ve okulda dışlanması , ailede de madde bağımlısı olan kişilerin bulunması , çocuğun içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmak istemesi ve yaşadığı kötü olayları unutmak istemesi vb. nedenlerden dolayı çocuklarımız madde  bağımlısı olmaktadır .

Madde bağımlılığında en  önemli yol çocuk ile ilgilenmektir .  Aile çocuğunu koşulsuz sevmeli , ona şiddet uygulamamalı , ondan  yapamayacağı beklentiler içine girmemelidir . Aile çocuğun kiminle arkadaş olduğunu takip  etmeli ve çocuğu kendi haline bırakmamalıdır . Yani ‘’ Saldım çayıra Mevlam kayıra’’ düşüncesi ile hareket edilmemelidir .  Aile içinde alkol, uyuşturucu, sigara vb. kullanan olmamalıdır . Aile çocuğuna iyi örnek olmalı ve çocuğunu zararlı alışkanlıklardan korumalıdır .  Aile çocuğuna  katı kurallar koymamalı esnek olmalıdır . Onunla konuşmalı , onu sevdiğini her zaman  göstermelidir . Çocuk ile etkili iletişim kurulmalıdır . Evde anne baba , okulda öğretmenler ve diğer çalışanlar çocukların durumunu takip etmeli ve bu konuda çocuklara faydalı bilgiler anlatılmalıdır .

Çocuklarımızın bir madde uğruna hayatını kaybetmemesi için , sokaklarda ,  çöp kenarlarında yatmaması için  onlar ile ilgilenmeliyiz ve onlara asla kötülük yapmamalıyız . Çocuklarımızı bu bataklığın içinden çıkarıp onları aydınlık yarınlara kavuşturmalıyız . Onların  tanımadığı, yabancı kişiler ile arkadaşlık kurmasına izin vermemeliyiz . Onların bizim en değerli varlıklarımız olduğunu unutmamalıyız .


- Bir Elin Nesi Var , İki Elin Sesi Var Atasözü İle İlgili Kompozisyon 

1 yorum:

Deneme