Dumlupınar Şehitliği’ni Ziyarete Gittiğinizi Düşününüz. Şehitlerimize Duygu Ve Düşüncelerinizi İfade Eden Bir Mektup Yazınız.

 Dumlupınar Şehitliği’ni Ziyarete Gittiğinizi Düşününüz. Şehitlerimize Duygu Ve Düşüncelerinizi İfade Eden Bir Mektup Yazınız.


Vatanın kurtuluşu uğruna canını veren ve vatan yolunda şehit olan aziz şehitlerimiz!


Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile vatanı kurtarmak için yola çıktınız.  Ağır ve zor bir savaştı bu. İngilizler, Yunanlılar bir olup vatan topraklarından atmak istediği atalarımızı sizler kurtardınız. Allah yolunda, vatan yolunda şehit oldunuz. Ardınıza bile bakmadan çıktınız bu kutlu yola. Kiminiz belki ailenin tek çocuğu kiminiz belki kalabalık bir  ailenin şen çocuğuydunuz.

 

Kiminiz yeni nişanlanmış, kiminiz yeni evlenmişti. Belki yeni baba olan bile vardı aranızda. Belki de henüz yaşı on sekiz bile olmayan çocuk askerler de vardı. Önce vatan dediniz, önce namus, önce onur dediniz. Savaşın, topların sesi geliyor sanki kulağıma. “Allah Allah” nidalarını duyar gibiyim.  O sesleriniz, vatanın kurtuluşu için dua eden o seslerinizi duyar gibiyim kahraman askerlerim! Silah kalmadı belki o anda elinizde, yiyecek bir kuru ekmeğiniz bile yok, ayaklarınız nasır bağlamış, duymuyor artık ne acı ne keder.

 

 İçinizdeki  ateş başka. Vatan aşkı ile yanıyor yüreğiniz. Ondandır fiziksel acıyı duymayışınız. Düşmanı yerle bir edince ulaşıyorsunuz zafere. Milletiniz size minnettar. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman unutulmayacak olan vatan evlatlarısınız. Sizlere layık olmak için, vatanıma hizmet edeceğim. Bunun için de ilk olarak derslerime çok çalışacağım, sorumluluklarımı yerine getireceğim, askerlik görevim gelince askerliğimi yapacağım. Vatanıma asla ihanet etmeyeceğim. Vatanıma zarar vermek isteyen iç ve dış tehditlere boyun eğmeyeceğim. Her zaman devletimizin, milletimizin yanında olacağım.





 Vatanım tehlike altında olduğu zaman gözümü bile kırpmadan şehit olacağım. Bu vatan toprakları sizin kanınız ile kazanıldı. İşte bu toprakları gözüm gibi koruyacağım askerlerim.   Ben ileride baba olunca çocuklarıma sizin kahramanlıklarınızdan bahsedeceğim. Çocuklarımız da vatansever yetiştirip ilim v efen yolunda ilerlemesini sağlayarak ülkemin daha çok güçlü olmasını sağlayacağım. Sizleri çok seviyorum, mekanlarınız cennet olsun, kabriniz nur ile dolsun. Mektubuma son verirken hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Sizi asla unutmayacak ve unutturmayacağız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme