Doktor Ox’un Deneyi Kitabı İle İlgili Test Soruları

 Doktor Ox’un Deneyi Kitabı İle İlgili Test Soruları


 

1.Kitabımızda geçen  Kikandon şehrinin nüfusu ne kadardır?

A) İki bin  üç yüz  doksan üç

B)İki bin beş elli altı

C) İki bin iki yüz dört

D) İki bin yedi yüzü kırk iki

 

2.Kikandon şehri en çok hangi alanda üretim yapmaktadır? 

 

A) Buğday şekeri ve kakao

B) Kahve ve kabartma tozu

C) Pudra şekeri ve krem şanti

D) Karbonat ve vanilin

 

3. Kikandon şehri ne ile yönetilmekteydi?

A) Monarşi

B) Oligarşi

C) Teokrasi

D) Cumhuriyet

 

4. Aşağıdakilerden hangi Kikandon şehrinde yaşayan insanların özelliklerinden biri değildir?

 

A) Kavrama ve harekete geçme konusunda fazla ağırlardır.

B) Akıllı kimselerdir.

C) Misafirperver insanlardır.

D) Giyim, kuşamlarına dikkat etmeyen, temizliği sevmeyen kimselerdir.

 

5.Kikandon şehrinin belediye başkanı kaç yaşlarındaydı?

A) 50

B) 60

C) 65

D) 70

 

6. Belediye başkanının kızının  adı nedir?

A) Suzanna

B) Suzel

C) Anna

D) Maria

 

7. Kikandon şehrinde yaşayan insanlar ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

 

A) Barışçıl insanlardır.

B) Soğukkanlı insanlardır.

C) Bu şehirde karar almak ve karar vermek çok uzun bir süreçtir.

D) Bu şehrin insanları küfür ederek mutlu olur.

 

 

8. Aşağıdakilerden hangisi bir bilim insanı olan Doktor Ox’un özelliklerinden biri değildir?

 

A) Coşkulu

B)Sıcakkanlı

C) Hiçbir şey düşünmez

D)Kıpır kıpır biridir.

 


9. Doktor Ox’n  yardımcısının adı nedir?

 

A)Charles

B)Stephane

C) Ygene

D)Elroy

 

 

10. Kikandon şehrinde tiyatro haftada kaç kez açılırdı?

A)1

B) 2

C) 3

D) 4

 

 

11. Kikandon şehrinde bir hafta sürmesi planlanan  opera  topu topu kaç dakika sürmüştü?

 

A) 12

B) 16

C) 18

D) 22

 

12) Kikandon şehrindeki insanların  bir anda hızlı kararlar alması, evliliklerin ve boşanmaların çabuk olması, insanların bir barışıp bir küsmesi ve daha birçok olay kısa sürede olup bitiyordu. Bunun sebebi neydi?

 

A. Doktor Ox’un şehre hidrojen katmadan  yoğun miktarda saf oksijen vermesi

B. Doktor Ox’un yardımcısının insanlarda çeşitli etkilere neden olan  bir içecek ica yapması ve insanların da bunu içmesi

C. İnsanlara büyü yapan bir kişinin şehre gelmesi

D. Belediye başkanının  Doktor Ox ile işbirliği yapıp insanları yok etmek istemesi

 

 

13. Aşağıdakilerden hangisi ideal insanın özelliklerinden biri değildir?

A) Şiddetin her türlüsünün can yaktığını bilir.

B) Doğrunun, iyinin ve güzelin ne olduğunu sormak

C) Eğitimle bilinçli insanlar olmak

D) Dogmatik düşüncelere sahip insan olmak

 

14. Doktor Ox’un deneyi adlı kitabın yazarı kimdir?

 

A) Jules Verne

B) Voltaire

C) Balzac

D) Emile Zola

 

15. Kikandon şehrinde yaşayan insanların nabzı normal zamanlarda  dakikada kaç atıyordu?

A) Dakikada elli

B) Dakikada otuz

C) Dakikada altmış

D) Dakikada yetmiş

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cevaplar:

1.a   2 c   3. A    4. D   5.a   6.b   7.d  8. C  9. C   10. A  11. C  12.  A   13. D   14. A   15. a

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...