Biz Dünyaya Kin Değil Sevgiyi Paylaşmaya Geldik Sözü İle İlgili Kompozisyon

 Biz Dünyaya Kin Değil Sevgiyi Paylaşmaya Geldik Sözü İle İlgili Kompozisyon


Öfkenin olduğu, intikamın olduğu yerde hoşgörü ve  sevginin izi yoktur. Sevginin olmadığı kalplerde kötülük vardır, kibir vardır, vicdansızlık vardır. Yunus Emre “Biz dünyaya  kin değil sevgiyi paylaşmaya geldik” diyerek sevginin ne denli önemli bir erdem ve önemli bir duygu olduğunu anlatmıştır. Çünkü sevginin olduğu yerde acıma duygusu vardır, merhamet duygusu vardır. Hani bir söz vardır ya  acı duyabiliyorsan canlısın fakat  başkasının acısını hissedebiliyorsan insansın diye  işte sevginin olduğu yerde başka insanların acısını hissedersin, yüreğin şefkatle, iyilikle ve güzelliklerle dolu olur. 


Sevgi olduğu zaman, hoşgörü olduğu zaman, açgözlülük son bulduğu zaman savaşlarda son bulur, kardeşlik ve dayanışma dolu bir dünya olur dünyamız. Kin tutmak, kötülüğü yaymak insanlığın sonu getirir ve insanı bir canavara dönüştürür. Oysa sevginin ekildiği yerlerden sevgi çıkar, merhamet çıkar, paylaşma çıkar, birlik, beraberlik ve dayanışma çıkar. Bunun için kötülükten yana değil iyilikten yana olunmalıdır. Hoşgörüsüzlükten değil sevgiden yana olunmalıdır. Her şeye sahip olunabilir ama o her şeyin içinde sevgi yoksa aslında hiçbir şeye sahip olunmamıştır. İnsanların paraları ile, malları ile sosyal medyada gösteriş yapmaları aslında sevgi duygusunu yeterince alamadıklarından kaynaklanmakta  ve içlerinde sevgisizliği bu şekilde gidermeye çalışmakta ve bunu yapmaya devam ettikçe de daha içten içe daha çok üzülmektedirler ve kendilerini kandırmaya devam etmektedirler.


 Onun için her şeyden aileler çocuklarına sevgiyi hissettirebilmeli ve her çocuk sevgiye doymalı ve sevgiye doyan çocuk da zaten iyi bir çocuk, hayatta  başarılı olmak için alın teri ile çalışıp kazanan bir yetişkine dönüşecektir. Yeter ki sevgi olsun her işin başı. Yeter ki sevgi olsun gönüllerde ve sevgi dolu bir dünyada birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamak olsun niyetimiz. Çünkü sevgi insanı insan yapar ve onu daha merhametli, daha empati kurabilen, daha biz anlayışı ile hareket eden  bir kişiye dönüştürebilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme