Balık Baştan Kokar Konulu Konuşma

 

Balık Baştan Kokar Konulu Konuşma


Kötü bir işin, yönetici, baş durumunda olanlardan başladığını, yöneticilerinin tutumu bozuk olan toplumda her şeyin bozuk olacağını anlatır. Onun için başta olan yöneticilere büyük görevler düşer.


Sevgili öğretmenim,

Yöneticiler topluma örnek olmazsa, hırsızlıktan yana olursa, adaletsizlik karşısında tarafsız karar vermezse, liyakat olmadan işe alımlar olursa toplumda da bir süre sonra bozulmalar ve çürümeler başlayacaktır. Çünkü en baştaki iyi örnek olmazsa en aşağıdaki de tepedekini örnek alacak ve ona göre hareket edecektir. Bunun için yöneticilerin önce dürüst, güvenilir olmaları gerekir. Topluma örnek davranışlarda bulunmaları gerekir. Haksızlık karşısında susmamaları gerekir. Hak edene hak ettiği cezayı mahkeme yoluyla, hukuk yoluyla vermesi gerekir.

Eğer ki devlet yöneticileri bunu yapmazsa insanlar da kendi kafalarına göre kurallar koyar ve ahlaki yapıda da bozulmalar meydana gelir. Bu da o toplumun parçalanmasını ve daha da kötüye gitmesini hızlandırır. İşte bunların olmaması için yöneticilerin devlet adamlığı rolüne yakışır hal ve hareketlerde bulunması gerekir. Doğrunun yanında, hakkın yanında olması gerekir. 


Bunu gören toplum da yöneticilere güvendiği için, onları örnek aldığı için güzel davranışlar sergiler, adalet daim olur, insan haklarına saygı olur ve hukuk önünde herkes eşit olur ve suç işleyen herkes de işlediği suçun hesabını veriri. Bunun için de balık baştan kokar atasözü söylenmiştir. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme