Bir Ülkede Bilim ve Tekniğin Gelişmesi Neleri Değiştirir Konulu Kompozisyon

 

Bir Ülkede Bilim ve Tekniğin Gelişmesi Neleri Değiştirir Konulu Kompozisyon

 

Ülkelerin gelişip kalkınması için iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Nitelikli bir eğitim alan gelişmiş ülkelerin fertleri eğitim sayesinde bilinçli insanlar, çevreye duyarlı insanlar olurlar. Gelişmiş ülkelerin önemli özelliklerinden biri de bilim ve tekniğin son derece gelişmiş olmasıdır. Zaten bir ülkeye gelişmiş ülke denmesinin nedeni de o ülkede eğitime, bilime, ilime, ekonomiye önem vermekle ortaya çıkar. Bilime ve tekniğe önem verilen ülkede insanların refah seviyesi yüksektir. Kişi başına düşen gelir seviyesi fazladır. İnsanlar maddi olarak sıkıntı içine girmedikleri için daha çok çalışmaya ve üretmeye de devam etmektedirler. Böyle ülkelerde sanata verilen önem de artar, bireye verilen önem de fazladır ve toplumun refahı her şeyin üstündedir. 


Bilimin ve tekniğin geliştiği ülkeler geliştirdikleri teknolojik ürünleri diğer ülkelere ihraç ederek bu sayede büyük gelir elde ederek yine yatırımını bilime, tekniğe ve eğitime yapmaya devam eder. Mustafa Kemal de her zaman aklı ve bilimi kendimize rehber edinmemizi söylemiş ve ülkemizin gelişmesi için o kısacık ömrüne çok şey sığdırmaya çalışmıştır.


 Çünkü o bilime çok önem veriyordu ve bilimin önemi ile ilgili de şu sözü söylemiştir: “Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir fendir. Bilim ve fennin dışında yol gösterici aramak aymazlık, bilgisizlik, doğru yoldan çıkmışlıktır. Yalnız bilimin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki evrelerinin gelişimini anlamak ve ilerlemelerini izlemek koşuldur.” demiştir. Bilim ve tekniğin geliştiği ülkelere dikkat ederseniz bu ülkelerde insanlar harıl harıl çalışmaktadırlar. 


Küçücük çocuklar laboratuvarlarda çalışarak ülkeleri için ne yapabilirim düşüncesi ile çalışmaya devam etmekte, merak etmeye devam etmekte ve bu küçücük ellerden mucizeler ortaya çıkmaktadır. Bilim ve teknik  bir ülkeyi daha gelişmiş ve daha güçlü yapar. Savunma sanayisi güçlü olan, ekonomisi güçlü olan, eğitimi kaliteli olan ülkeler diğer ülkelere meydan okur ve o ülkeyi kimse kolay kolay işgal edemez. Çünkü o ülkelerde gündem siyaset konuşmak, boş işlerle ilgilenmek değildir. Herke işinde, gücünde çalışmakta ve ülkemi nasıl daha iyi hale getirebilirim düşüncesindedir. 


Bir ülkede bilim ve tekniğin gelişmesi kısaca şunları  sağlar: Güçlü ekonomi ve milli gelir, yüksek oranda ihracat, teknolojik açıdan gelişmişlik, oldukça güçlü sanayi, yeterli ve gelişmiş sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, sosyal- kültürel gelişmişlik, dünya çapındaki diğer ülkelere göre güçlü para birimi, yüksek oranda kişi başına düşen gelir fazladır. İşte bunlar olduğu zaman da dünyanın gelişmiş ülkesi olmaya devam eder ve böyle ülkelere yoksul ülkeler boyun eğmek zorunda kalır. 


Biz  Türkiye olarak gelişmiş ülkeleri örnek almalıyız. Ülkemizi bilim ve teknik alanda geliştirmeliyiz ve paramız değerlenmelidir, savunma sanayimiz güçlü olmalı, ordumuz güçlü olmalı, eğitim nitelikli olmalı, sağlık hizmetleri gelişmiş olmalı, insanların geçim derdi olmamalı, Okuma ve yazmaya verilen önem her geçen gün daha artmalı, bilime meraklı gençlerin elinden tutulmalı ve onlara her türlü destek sağlanmalı, ülkemizden başka ülkelere beyin göçü olmamalı aksine beyin göçü alınmalıdır. Bunun için de bilimi kendimize yol gösterici olarak almalıyız ve bilimi kendimize rehber edinmeliyiz ve bilim, teknik yolundan hiçbir zaman ayrılmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme