Kar İle İlgili Konuşma

 

Kar İle İlgili Konuşma


Havaların soğumasıyla birlikte kış mevsimine de geçmiş bulunuyoruz. Kış mevsimi deyince aklıma ilk gelen şey kardır. Karın yağması,  her yerin karla kaplı olması, kar yüzünden yolda yürüyememek, arkadaşlarımla kar topu oynamak, kaymak, karlı havayı içine çekmek çocuk olarak en çok sevdiğim şeylerden biridir.

Sevgili öğretmenim,

Kar yağınca okulların tatil olması da beni çok mutlu eder. Çünkü o gün komşu çocukları ile doya doya kar topu oynarım ve ellerimiz soğuktan kızarana kadar, acıyana kadar oyuna devam ederiz. Çünkü kar her zaman yağmamaktadır, yağdığı zaman da kıymetini bilmek gerekir ve karın tadını çıkarmak gerekir diye düşünüyorum. Annelerimiz dışardan yeter artık diye bağırdığında daha fazla dışarıda kalmak isterim ta ki çoraplarım ıslanana kadar. Daha sonra hemen eve girerim ve ellerimdeki eldiveni ve üzerimdeki kıyafetlerimi çıkararak sobanın yanına koşarım. Annem sobayı yakmış, içerisi mis gibi sıcacık olmuştur. Hele bir de canım annem sobanın fırınına kestane, patates attıysa, orada çörek de pişiyorsa değmeyin keyfime öğretmenim. İşte karın yağması en çok da benim gibi çocuklara yarar.

 

Sevgili öğretmenim, Kar yağdığı zaman yollarda buzlanmalar olduğu için trafik kazaları olabilir. İşte bunun için de sürücülerin dikkatli olması gerekir. Çünkü hiç kimseye bir şey olsun istemem. Her baba çocuğunun yanında, her anne çocuğunun yanında olsun isterim. Kar felaketimiz olsun istemem. Kar mutluluğumuz olsun, heyecanımız olsun, bir ve beraber şeklinde eğlencemiz olsun isterim. Benim kar ile anlatacaklarım bunlardı. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim sevgili öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme