Kavga, Savaş ve Kötülüğün Olmadığı Bir Dünya Konulu Konuşma

 

Kavga, Savaş ve Kötülüğün Olmadığı Bir Dünya Konulu Konuşma

 

Savaşların çıkmasının çeşitli nedenleri vardır. Sınır kavgaları, doymak ve bitmek bilmeyen hırs ve aç gözlülük,  üstünlük kurma, gözdağı verme, korku salma ve daha birçok sebep sayabiliriz. Savaş insanlığa  hiçbir zaman barış ve mutluluk getirmemiş, getirmeyecektir de. Onun için dünyada olan savaşlara dur denilmelidir. Bundan dolayı kültürler arası iletişim artırılmalı, savaşa hayır kampanyaları düzenlenmeli ve bilinçli insanların sayısı, gerçek anlamda eğitimli ve donanımlı insanların sayısı artırılmalıdır. İçinde sevgi, barış, dayanışma, merhamet duyguları olan çocuklar yetiştirilmelidir. Irkçılık yapılmamalı, küçük yaştaki çocukların kalbine nefret tohumları ekilmemelidir.

 

Sevgili dinleyiciler,

 

 Savaşların olmaması için dünyadaki her insanın taşın altına elini koyması gerekir ve bu cehalete, bu kan akıtmaya, bu zalimliğe son vermesi gerekir. Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir. Hiç kimsenin can güvenliği yoktur,  hiç kimse de sürdürülebilir barış ve refah içinde bu şekilde yaşayamaz. Onun için savaşlara dur denilmeli, savaşlar yok edilmeli ve insanlık yaşamalıdır.” Çocukları ürkütülmüş bir dünyanın denizi mavi olsa ne yazar olmasa ne.” der.” Cahit Zarifoğlu. Çocukların barış içinde, mutluluk içinde yaşaması için, o masum gözlerinin gülmesi için, küçük şeylerden mutlu olması için insan olanın elini vicdanına koyup bir düşünmesi gerek derim.

 

Çocukları acı çeken bir dünyada savaş varsa bu dünyada insanlık bitmiştir. Bunun için savaşlara, kavgalara son verilmeli, bilim ve teknoloji insanlığı yok  etmek için için değil var etmek için kullanılmalı, icatlar insanlığın faydasına olmalıdır. Albert Einstein der ki: “Savaş istiyorsan kendi cahilliğinle savaş.” İşte bunun için herkes kendi cahilliği ile savaşmalı, daha iyi insan, daha adaletli ve daha hakkaniyet sahibi insan olmak için var gücü ile çalışmalı, dünyaya barışı, kardeşliği, dayanışmayı ve huzuru getirmeye çalışmalıdır. Savaş bombaları yerine oyuncaklar artmalı, parklar artmalı, eğitim ve öğretim yuvalarının sayısı çoğalmalıdır. İnsan yaşamalı, insanlık yaşatılmalıdır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme