Martıya Uçmayı Öğreten Kedi Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi Kitabında Geçen Özlü Sözler


birbirinden çok farklı iki canlının bir arada yaşamasının, birbirini sevip saymasının öyküsüdür. Farklılıkların aslında zenginlik olduğunu, ön yargının ise yoksulluk olduğunu anlatan harika bir kitaptır. İnsanların değişken bir varlık olduğuna değinilir.  Kitap okunması gereken muhteşem bir kitaptır.

Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:

"Uçacaksın Şanslı. Soluk al. Yağmuru hisset. Yağmur sudur. Hayatın boyunca pek çok şey seni mutlu edecek; bunlardan biri sudur, biri rüzgar, biri de, yağmurun ardından hep bir ödül gibi gelen güneş. Yağmuru hissediyor musun? Kanatlarını aç."

“Bize benzeyenleri kabullenmek ve sevmek çok kolaydır, ama farklı biriyle bu çok zordur ve sen bunu başarmamızda bize yardım ettin.”

“İnsanların işi ne kadar güç. Biz martılar, dünyanın her yerinde aynı biçimde çığlık atarız.”


“Tehlikeli olan, insanların göstereceği tepkiydi. Konuşan bir kediyi ne yaparlardı? Büyük olasılıkla alıp bir kafese kapatır, bin türlü aptalca deney uygularlardı üzerinde, çünkü insanlar genellikle kendilerinden farklı bir varlığın onları anlayıp kendini ifade edebileceğini kabullenmeyi beceremezler.”

“Bil ki senin sayende biz, göğsümüzü gururla kabartan bir şey öğrendik: Farklı bir varlığı beğenmeyi, sevmeyi ve ona saygı göstermeyi.”

"İnsanların işi ne kadar güç. Biz martılar, dünyanın her yerinde aynı biçimde çığlık atarız," diye bağırdı bir gün Kengah, uçuş arkadaşlarından birine. "Haklısın. En şaşırtıcı olan da, arada bir kendi aralarında anlaşmayı başarabilmeleri," diye yanıtladı arkadaşı.”

“Yalnızca cesaret edenler uçabilir.”

“Sadece israf edildi güzel sevenler, yüreği büyük insanlara kederi yüklediler. Bir kuşa uçmayı öğreten gökyüzü öğretemedi insanlığa mavinin kudretini! Görmedi kimse güneşin gelişini, bilemediler yağmurun demiri delişini. Mutluluktu istenilen ama cebinden çıkaramadı kimse...”


"İnsanların dilinde miyavlamak yasaktır." Kedi yasası böyleydi; ama, insanlarla iletişim kurmak çıkarlarına uymadığından değil. Tehlikeli olan, insanların göstereceği tepkiydi. Konuşan bir kediyi ne yaparlardı? Büyük olasılıkla alıp bir kafese kapatır, bin türlü aptalca deney uygularlardı üzerinde, çünkü insanlar genellikle kendilerinden farklı bir varlığın onları anlayıp kendini ifade edebileceğini kabullenmeyi beceremezler.”

“Kuşa uçmayı öğreten gökyüzü, öğretemedi insanlığa mavinin kudretini.”

" Ne yazık ki insanların sağı solu belli olmaz! Sık sık, iyi niyetlerle yola çıkıp en kötü felaketlere neden olurlar."

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme