Memleket, İmece, Fedakarlık, Cevher Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Memleket, İmece, Fedakarlık, Cevher Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Yaz tatili için İstanbul’dan memleketime biletimi almıştım. Memleketimi, memleketimin; havasını, suyunu, toprağını, insanını özlemiştim. Hele bir de doğduğunuz köy yemyeşilse, ağaçlardan evler bile zor görünüyorsa işte ona memleket gibi memleket denilir. Gitme zamanım geldiğinde hemen otobüse atladım ve  yola çıkıldı. Yolculuk biraz uzun geçti ama keyifli geçti. En sonunda Sivas’a vardım. Oradan da köyüme giden otobüse bindim. Annemi, babamı, kardeşlerimi ve köylülerimi çok özlemiştim. Onlara kavuşma heyecanı sarmıştı içimi. 

 

 Köye vardığımda köylülerin hepsi beni karşıladılar.  Yaz mevsimi gelmiş, havalar ısınmış, köyüm bir başka güzel olmuştu. En sonunda köyüme vardım. Otobüsten indiğimde köylülerim beni karşılamıştı. Bizim köyümüzün çocuğu doktor olmuş, köyümüze bilim getirecekmiş, şifa getirecekmiş diye beni tebessüm ederek karşıladılar. Hepsine tek tek sarıldım ve çok duygulandım. Köyümüzün ilk doktoru olduğum için şanslıydım. Çünkü köylülerimiz  için bu çok önemliydi ve ne yalan söyleyeyim ben de bu ilgiden çok memnun kalmıştım. Eve vardığımda herkes evimize yiyecek bir şeyler getirmişti. Benim için getirmişler, beni düşünmüşlerdi. Özellikle de zor zamanlarda köylülerim birbirine destek olur, herkes birbirinin işine yardım eder, işler daha kısa sürede yapılırdı. Yani imece yapılırdı köyde.

 

Getirilen yiyeceklerden biraz yedim. Köy ekmeği, köy yumurtası, köy tereyağı, tavuğu, balı her şey çok lezzetli olmuştu. Paylaşmayı bilen canım köylülerim benim diye tebessüm ettim. Benim için özene bezene yemekler yapmışlar, ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmışlardı.  Köylülerim diye demiyorum gerçekten altın bir kalbe sahip sahip insanlardı onlar. Asıl içimizdeki cevherin insanlık olduğunu, yardımlaşma ve paylaşma olduğunu onların benim için yaptığı iyiliklerde gördüm ve onlara saygı duydum. Ben de he geçen gün daha çok çalışacak, köyümde doktorluk yapacak ve onlar için her türlü fedakarlığı gösterecektim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme