Hırsız İçeriden Olursa Kapı Kilit Tutmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Hırsız İçeriden Olursa Kapı Kilit Tutmaz Atasözü İle İlgili Konuşma


 İnsanın en yakını bütün sırlarını, zayıf yönlerini çok iyi bilir. Kişiyi hiç olmadık bir anda ve biçimde zarara uğratır. Onun vereceği zarar yabancının vereceği zarardan büyük olur. Bunun için de atalarımız hırsız içeriden olursa kapı kilit tutmaz demişlerdir.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,


İnsana en büyük kötülük genelde en yakınlarından gelir. Bizi tanımayan yabancı kimselerin bizimle bir derdi olmaz ki? Oysa bizi tanıyan, sırlarımızı paylaştığımız, mutlu ve mutsuz günlerimizi paylaştığımız, sevdiklerimiz dediğimiz, can bağı ile kan bağı ile bağlandığımız denilen kişiler takar bazen bize en büyük çelmeyi. Zayıf yönlerimizi çok iyi bilirle ren yakınlarımız. Hiç umulmadık bir anda biz en büyük kötülüğü yapabilirler ve bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratabilirler. En büyük ihanet, en büyük sadakatsızlık en yakınlarımızdan gelebilir. Bu bizi çok üzer ve uzun süre kendimize gelemeyiz. 


Oysa aile bireyleri, aile yakınları sevdiklerine ihanet etmemeli, evdeki ger şey dışarıdaki insanlara anlatılmamalıdır. Evde olan ufacık bir sorunu ulusal sorun haline getirmemeli, aile bireylerini ele güne rezil etmemelidir kendini bilen kişi. Bu atasözünden anladıklarım ve anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme