Oyun
Kelimesinin Size Çağrıştırdıklarını Söyleyiniz
Oyun; genellikle iyi vakit geçirmeye yarayan, eğlendirici ve bu sebeple bazen bir eğitim aracı olarak da kullanılabilen etkinliğe verilen addır. Oyun kelimesinin bana çağrıştırdıkları şunlardır: Arkadaşlarımla birlikte eğlenceli ve üretken bir vakit geçirmek, yenme ve yenilme duygusunu yaşayarak olaylara nasıl tepki verebileceğimizi gözlemlemek, gülmek, birlikte sorumluluk almak, bireysel sorumluluk almak, paylaşmak, empati kurabilmek, dolu dolu güzel anlar geçirmek ve bu anların yaşamının kalan zamanlarında insan için güzel etkiler bırakmasıdır.
Her çocuk oyun oynamayı çok sever ve oyun oynayalım mı denildiği zaman çocukların yüzünde tebessüm, heyecan ve sevinç görebilirsiniz. Çünkü oyun demek mutluluk demek kimi zaman arkadaşlar arasında tatlı tatlı atışmalar demektir. Oyun birlikteliktir. Birlikte yapılandan zevk alabilmektir. Kimi zaman endişe etmek kimi zaman mutluluktan havaya uçmak kimi zaman da ağlamaktır. Çünkü çocuklar oyunda başarılı olmadığı zamanlarda rakibe öfkelenir ve hırsını kendinden ya da arkadaşından çıkarmaya çalışarak ağlayabilir. Tüm bunlara rağmen oyun sosyallik demek, takım olmak, başarmak, kazanmak, kurallara uymak ya da yeri geldiği zaman kuralları esnetebilmek, zekanın daha iyi bir yere gelmesini sağlamak, çocukların saflığı, temiz kalbi, kendini iyi ifade edebilmek, farklı rollere girebilmek, kendin olabilmek, gülmek, yeni şeyle öğrenmek, kendini geliştirmek, hayata farklı pencereden bakabilmek, acımak, paylaşmak, tebrik edebilmektir.
Oyunun; bana çağrıştırdıkları bunlardır. Oyun çeşitlerinden bazıları ise şunlardır: Saklambaç, körebe, çelikçomak, futbol topu, basketbol vb gibi çok sayıda oyunlar vardır.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme