Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Yazım Kuralları İle İlgili Test-1

    0
YAZIM KURALLARI KONU ANLATIMI
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?

A) Bu dünya kimseye kalmadı, kalmaz.
B) Bugün dünya kadar işimiz var.
C) Güneş Dünya'ya gittikçe yaklaşıyor.
D) Bana Dünya'yı dar edeceğini söyledi.

2.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?

A) Bu sabah İstanbul'a doğru yola çıktı.
B) Köpeğim fındık hiç yerinde duramıyor.
C) Hristiyanlıktaki mezheplerden biri de Ortodoksluktur.
D) Yıllardır adının Gül olduğunu zannetmiştik.

3.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır?

A) Karadeniz'in doğusu daha soğuk olur.   
B) Bu yıl Afrika'nın kuzeyi daha yağışlı olacak. 
C) Sıcaklıklar Doğu Anadolu'da artıyor. 
D) Ülkemizde batı Ege'de de karasallık görülür.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gün, ay ve yılın yazımı ile ilgili bir hata yapılmıştır ?

A) Doğum günüm 15 Aralık 2000 Cuma günü.
B) Gelecek Perşembe bizde toplanalım.
C) Şubat ayı dört yılda bir 29 çeker.
D) Yaz ayları şunlardır : haziran, temmuz ve ağustos.     

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?

A) "Müdür Yardımcısı" levhasını görünce bir an durakladım.
B) Onunla aramızda çözülmesi gereken bir takım meseleler vardı.
C) Son gördüğümden bu yana herhangi bir haber alınamamıştı.  
D) "Sarı Gelin" türküsü her dinlediğimde beni farklı duygulara salar. 
  
6.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?

A) Son zamanlarda çok tenbellik ediyordu.
B) İneceği durağa yaklaşınca şoföre işaret etti.
C) Aracının egzoz ölçümünü yaptırması gerekiyordu. 
D) Her sabah özenle tıraş olmayı seviyordum.

7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?

A) Akşama fasulye yemeği yapacağım.
B) Halde meyve fiyatları iyice yükselmiş.
C) Türk boksör ünvanını korumak için ringe çıkacak.
D) Arabanın tamponunu tamir ettirmemiz gerekiyor.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "mi" ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Verdiğim ilaçları düzenli kullan mıyormusun ?
B) Düşlerimde hep orada mı olmalıyım ?
C) Yıllar geçtikçe acılar hafifler mi?   
D) Seni tanıdığım için pişman mıyım acaba?   

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık vardır?

A) Gözlerinde inanılmaz bir mutluluk vardı.
B) Seni dinlemese de çok seviyordur.
C) Yalnızlıkta elbet bir gün bitecek.
D) Gözlerinde tarifsiz bir sevinç vardı.  


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "-da/-de"nin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Konuşmak kadar dinlemekte de fayda var.
B) Dinlenirken kitap okumayı da ihmal etme
C) Babamın nerede olduğunu o da biliyormuş
D) Şöyle bir konuş ta herkes dinlesin seni.     

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "-ki" ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?

A) Hatırlasın ki ne yaşattığını bilsin.
B) Bizim ki yine dertli görünüyor.
C) Anlasın ki o da başkalarına anlatsın.
D) Sevsin ki sevmenin tadına varabilsin.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur ?

A) Üç beş kuruş elime geçer diye bu işe başvurdu.
B) Bu davranışları hakedecek ne yaptı ki size.
C) Kanepenin üzerinde sabaha kadar uyuya kalmışım.
D) Bu inadından bir an önce vaz geçmelisin.     

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcükte yazım yanlışı yapılmamıştır?

A) Yurt dışından bu yıl çok ürün ital edildi.
B) Çocukluğunda birçok kolleksiyonu vardı.
C) Her zaman yalnış anlaşıldığını söyler.
D) Hayatta hiç yalnız kalmadığını söylerdi.     

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Katılanlar içerisinde beşinci olabilmişti.
B) Günde iki yüz otuz soru çözebiliyorum.
C) Sınavlar 3'er gün arayla yapılacakmış.
D) 21. yüzyıl birçok gelişmeye açık.     

15. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin yazımında yanlışlık yapılmıştır?
A) Bu olay uluslararası ilişkilerde gerginliğe neden oldu.
B) İnkar etmesi muhtemeldi ama suçüstü yakalandı.
C) Bavulunu toplayıp apartopar buradan ayrıldı.
Not : Sorularda hata yoktur. Anlamadığınız bir soru varsa yorum olarak yazarsanız ya da forum kısmına konu açarsanız en kısa sürede cevaplanacaktır.

Cevap Anahtarı
1
D
2
B
3
D
4
D
5
B
6
A
7
C
8
A
9
C
10
D
11
B
12
A
13
D
14
C
15
C
Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.