Anlamına Göre Cümleler İle İlgili Test Soruları - Ders Türkçe

Aradığın Konuyu Yaz!

Beğenilen Yazılar

Anlamına Göre Cümleler İle İlgili Test Soruları

    1
Anlamına Göre Cümleler İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki cümlelerden hangisi ünlem cümlesi değildir ?
A) Aaa, bana ne kadar güzel oyuncaklar almışsın
B) Eyvah , ocağın üzerinde yemekleri unuttum
C) Hemen oyuncakları ortalıktan kaldır
D) Hızla bu evi terk edip gitti
2. Aşağıdaki cümlelerden hangisi olumlu bir eylem cümlesidir ?
A) Cumhuriyet tarihinin önemli şehirlerinden birisi de Sivas'tır .
B) Yaptığımız hesaplar her zaman tutmaz .
C) Öncelikle en fazla olgunlaşmış meyveleri topladılar .
D) İnsanların kalplerinde türlü düşünceler vardır .
3. Aşağıdaki cümlelerden hangisi anlam olarak diğerlerinden farklıdır ?
A) Her yeri aradım ama çorabımı bulamadım .
B) Ders çalışmak konusunda hiç istekli değilsin .
C) Ben de insanlarla sohbet  etmeyi  seviyorum.
D) Maalesef bu konuda senin görüşlerini sormadık
4. "Son gelen faturayı görmedim ."
Yukarıdaki cümle ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir .
A) olumlu-isim
B) olumsuz-isim
C) olumlu-fiil
D) olumsuz-fiil
5. Aşağıdaki cümlelerden hangisi olumsuzdur ?
A) İki arkadaş bugün birlikte zaman geçirecekler .
B) Dedem bayramda hepimize harçlık verir .
C) İki aydır bir gün bile dinlenmeden çalışıyor .
D) Bahçenin toprağı o kadar sertleşmiş ki kazamıyor .

6. 1. Annem temiz mi temiz bir kadındır
2. Bu işlerin hepsini yalnız başına mı bitirdin
3. Ne mektup geliyor ne haber senden
4. Buradan şehir merkezine nasıl gidiliyor
Yukarıdaki cümlelerden hangisinde soru anlamı vardır ?
A) 1-2
B) 3-4
C) 2-4
D) 1-3
7. Aşağıdaki cümlelerden hangisi biçimce olumlu anlamca olumsuzdur ?
A) O günden beri kendi işimi kendim yaparım .
B) Beni ne sen anladın ne de o anladı .
C) Çoğu zaman memleket hasreti çektim .
D) Hatırını hiç mi sormadım .
8. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi olumsuz olmasına rağmen cümlenin anlamı olumludur  ?
A) Seni sevmez miyim hiç ?
B) Bu zamanda insanlara laf anlatmak zor .
C) Niçin beni hiç aramadın günlerdir ?
D) Telefonun başında çaresizdim .
9. Aşağıdaki cümlelerden hangisi biçimce olumsuz anlamca olumludur ?
A) Eski başarılarına bir türlü yaklaşamadı .
B) Yıllardır bu ülkede tek başına yaşıyor .
C) Arkadaşlarının anlattıklarından hiç şüphelenmedi .
D) Bana söylediklerini duymuyor değilim .
10. Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir soru cümlesidir ?
A) Dışarıdan gelen sesleri duymadın mı 
B) Beklediğin haber bugün mü gelmiş
C) Güzel mi güzel bir araba almışlar
Cevap Anahtarı
1
D
2
C
3
C
4
D
5
D
6
C
7
B
8
A
9
D
10
B



1 yorum:
Write yorum
  1. Test için teşekkürler. Bu gıcık konuyu anlamak için böyle naif bir teste ihtiyacım vardı.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.