Huzur Evleri Gereksizdir Konulu Münazara Yazınız.

Huzur Evleri Gereksizdir Konulu Münazara Yazınız.

İnsanlar ihtiyarladığı zaman zaman çocukları tarafından , çocukları olmayan yaşlı kimseler ise yakınları tarafından huzur evlerine konmaktadır . Bana göre huzur evleri kesinlikle gereksizdir . Çünkü bizi büyüten bugünlere getiren anne ve babalarımızın  yeri huzur evleri değildir . O elleri öpülesi değerli büyüklerimizin yeri bizim evimizin baş köşesidir . 

Çocukları olmayan dede ve ninelere ise onların yakınları bakmalıdır . Onları başlarından atmak için huzur evlerine vermemelidirler .  Herkes yakınına baksa huzur evi diye bir şeye de gerek kalmaz . Bizim kültürümüzde büyüklere bakmak çok önemli bir görevdir . Allah katında da yaşlı insanlara hürmet etmek ,  onların ihtiyaçlarını karşılamak ve onları sevmek sevaptır. Ne yazık ki bazı evlatlara bakıyoruz  ki bu konuda çok duyarsız oluyor . Anne ve babasını ya da birini kaybettiyse diğerini hemen huzur evine bırakıyor . Yaşlı kimse de oğlumun , gelinimin huzuru bozulmasın diye mecburen yok  ben kendim istedim huzur evini diyerek bir de toplumsal tepkiden çekiniyorlar . Oysa onların yeri orası mı ? Onlar çocuklarını ne zorluklarda büyüttüler . Ama kimi hayırsız evlatlar ana ve babalarının bunca fedakarlığına rağmen merhametsiz olabiliyor . Lütfen anne ve babalarımıza sahip çıkalım .

Onlar da artık bir bebek gibi oluyor zamanla. Onları kırmayalım, incitmeyelim ve çok ama çooook sevelim . Huzur evi yerine  aile evi olsun , evlat evi olsun onların huzur bulacağı yer.




2 yorum:

  1. çok güzel olmuş ve konuşmamda çok yararlı oldu teşekkürler.

    YanıtlaSil

Deneme