Bilim Adamı Olmak İster Misiniz? Niçin?

 

 Bilim  Adamı Olmak  İster Misiniz? Niçin?


Bilim demek; yöntemle elde edilen ve uygulama ile doğrulanan, her zaman ve her yerde kesinlik ve geçerlik özelliği taşıyan dizgesel ve yöntemli bilgiye “bilim” denir.

Bilim adamı ise;   Herhangi bir bilim dalında bilimsel çalışmalar yapan, üniversitede  bilim dalında  dersler veren kimseye bilim adamı denir.

Bilim adamı olmak, yaşadığım coğrafyaya ve dünyaya faydalı olmayı çok isterdim. İnsan bilim adamı olunca kendini daha çok geliştirir ve insanlığa faydalı buluşlar ve icatlar gerçekleştirir. Böyle olunca da dünyamız bilim ve teknoloji alanında gelişir. İşte tüm bunlardan dolayı ben de bilim adamı olmak ve insanlığa katkı sağlamak isterdim.

Bilim adamlarında merak daha çok olduğu için, insanlığa faydalı işler yaptıkları için, kararlı oldukları için, akılcı davrandıkları için, herhangi bir otoriteye bağlı olmadıkları için, tarafsız oldukları için ve tüm bunları yaparak amaçlarına deney ve gözlemle ulaştıkları için ben de bilim adamı olmak isterdim. Öldükten sonra bile arkamdan hayır dua almak için, gelecek kuşaklara örnek ve aydın bir insan olmak için bilim adamı olmak isterdim. Örneğin; Aziz  Sancar ve korona virüs  aşısını bulan ve Almanya’da yaşayan bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem  Türeci gibi çalışkan, başarılı ve dünyaya örnek  bu insanlar gibi  olmak isterdim.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünden dolayı da bilim adamı olmak isterdim:

“ Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir , fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.”

 


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme