Şehidime Mektup Temalı Bir Mektup Yazınız.

 Şehidime Mektup Temalı Bir Mektup Yazınız.

 

Vatan için sınır boylarında nöbet tutan, vatan söz konusu olduğu zaman  hayatını tehlikeye atmış olup bu dünyadan şehit olarak ayrılan vatanımın kahraman evlatları!

Sizler bu millet için canlarını feda etmiş koca yiğitlersiniz. Kim bilir gelecek ile ilgili, aileniz ile ilgili ne hayalleriniz, ne planlarınız vardı ama söz konusu vatan olunca hayatınızı bu vatan için feda ettiniz. Bunun için size karşı millet olarak çok şey borçluyuz. Kıymetli yiğitlerimiz  gözünüz arkada kalmasın sakın ha! Sizin aileniz bizim ailemiz, sizin emanetleriniz bizim emanetlerimizdir sevgili şehidim!

 

 Belki her birinizin sevdiği vardı. Sevdiklerinize asker dönüşü kavuşmayı arzu ediyordunuz belki. Kiminiz nişanlısına kavuşacak, kiminiz eşine, kiminiz anne ve  babasına ve daha neler neler…  Tüm bunları ilk sıraya koymadınız. Çünkü siz dev yürekli kahramanlar, Anadolu'nun kıymetli gençleri önce vatan dediniz ama önce vatan kurtulacak ki sonra sevdiklerimize kavuşalım dediniz. Kavuşamadınız bu dünyadaki sevdiklerinize. Olmadı işte düşmanlarla çarpıştınız ve teslim ettiniz ruhunuzu Allah’a. Şehit oldunuz vatan yolunda, bağımsızlık uğruna. Sırf bizim için, biz rahat okula gidelim diye, biz rahat uyuyalım, çocukluğumuzu çocuk gibi yaşayalım diye yaptınız tüm bunları.

 

Namus için, şeref için kurtardınız bu vatanı. Hakkınız ödenmez sevgili şehidim. Sizleri daima unutmayacağız ve daima anacağız. Bizler de bu vatan için çok çalışacağız ve vatanımıza içeride ve dışarıdaki düşmanlara karşı savunacağız. Daha çok çalışacağız ve daha güçlü olacağız. Bilim yolunda ilerleyerek ülkemizi daha güzel yerlere getireceğiz inşallah. Ruhunuz şad olsun kıymetli şehitlerimiz!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme