Müzik Dinlemek İle İlgili Konuşma

 

Müzik Dinlemek İle İlgili Konuşma


“Müzik hayatın neşesi ruhun sevinci ve her şeyidir.” der  Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Çünkü müziğin içinde hayat vardır. Hayatın acı günleri, tatlı günleri, özlemli günleri kısacası her şeyi vardır. İnsan müzik dinlediği zaman kendini daha iyi hisseder ve farklı duygulara kapılır gider. Örneğin sevme duygusu, aşk duygusu, ayrılık duygusu, vatanseverlik, özlem duygusu gibi.

 

Sevgili Öğretmenim

Müzik dinlediğim zaman içimdeki sıkıntılar müziğin türüne göre değişiyor. Mesela hüzünlü bir müzik dinlediğim zaman duygulanıyorum ve savaştaki çocukları , depremde hayatını kaybeden insanları düşünüyorum ve bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Beni mutlu eden, hareketli bir müzik dinlediğim zaman ise dünyanın barış içinde, kardeşlik içinde olduğunu hissediyorum ve daha çok mutlu, daha enerjik hissediyorum. Müzik bende  öyle güçlü bir etki bırakıyor ki bunu ancak müzik dinleyenler anlar.

 

Müzik dinlemek benim için su içmek, yemek yemek kadar doğal bir ihtiyaçtır. Çünkü müzik benim ruhuma iyi geliyor ve müzik sayesinde kendimi daha güçlü hissediyorum. Gün içindeki olumsuz duygularımdan dinlediğim şarkılar sayesinde kurtuluyorum. Bunun için müzik bence dünyanın en güzel sanatıdır. Dinlediğim şarkılar sayesinde, türküler sayesinde yaratıcılığım artıyor ve daha çalışkan, daha sorumluluk sahibi bir insan oluyorum. Kendimi başka insanların yerine koyarak empati kurabiliyorum ve o insanların ne gibi acılar çektiğini ruhumda hissedebiliyorum. Müzik dinleyerek daha az yiyorum, bedensel ağrılarım azalıyor. Egzersiz eşliğinde müzik benim egzersizi daha iyi yapmamı sağlıyor.

 

 Çok yorgun bir günün sonunda uyumak istediğim zaman beni dinlendiren sakinleştirici şarkılar dinleyerek de huzur içinde uykuya dalabiliyorum. Bence müzik, kendi başına bir ilaç ve hangi kültürden olursak olalım insanlığın kendini anlatabilmesinin en iyi yoludur. diye boşa dememiş  Billy Joel. Gerçekten müzik insanlığın evrensel dili, hayatın anlamı, coşkusu, her şeyidir diyebilirim. Konuşacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme