İnsan Hayatında Aile Önemli Midir? Niçin? Düşüncelerinizi Kompozisyon Biçiminde Yazınız.


İnsan Hayatında Aile Önemli Midir?  Niçin?  Düşüncelerinizi Kompozisyon  Biçiminde Yazınız.

Toplumların temel yapı taşını oluşturan en önemli  unsur ailedir . Anne , baba ve çocuklardan oluşan aile şekli çekirdek aile  günümüzde daha yaygın olan aile tipidir . İnsan yaşamında ailenin çok önemli bir yeri vardır . Çünkü  bizler ilk eğitimi  aile içinde alırız . Ailede aldığımız eğitimi ise okulda tamamlamaya çalışırız .

Ailemiz bizim her şeyimizdir . Bizi koşulsuz seven , bizim her anımızda  yanımızda olan , bize maddi  ve manevi destek sağlayan  kişiler her zaman bizim ailemiz olur . Çünkü onlar bizleri canlarından bile çok sever . Onun için ailelerimizi çok sevmeliyiz ve her zaman onlara yaraşır  bir evlat olmaya çalışmalıyız .  Sağlıklı nesillerin oluşmasının temeli sağlıklı aile kurumlarında atılır . Bunun için  toplum olarak aile bizde kutsal sayılır .  Aile topluma örnek olmalıdır . Aile içindeki ebeveynler çocuklarına olumlu örnek olmalıdır . Çünkü toplum içine girecek olan çocuk ailede ne öğrendiyse  o şekilde davranışlar sergileyecektir . Bunun için aile yapısının temelinin çok sağlam atılması gerekir . 

Daha iyi bir millet olmak için aile kurumlarına her zaman önem verilmelidir . Anne ve baba, çocuklar, ve bir birlerine saygılı davranmalı ve en ufak şeylerde sorun çıkartıp aile birliği bozulmaya çalışılmamalıdır .

3 yorum:

  1. Kompozisyonlarınız çok güzel herzaman buradan okuyarak sınavı giriyorum ve en az 95 alıyorum çok teşekkürker:)

    YanıtlaSil
  2. allah razı olsun türkçe hocam ödevi abarttı işime yaradı ADAMSIN

    YanıtlaSil

Deneme